Българският етнос 2000 – 2020 Сатурн и Юпитер

България 2000 - 2020г. съвпад на Юпитер и Сатурн

Астрологичната карта на българския етнос  отразява дълбоката психология заложена в гените ни. 

А всеки с индивидуалната си рождена карта, надгражда заложеното там, някога.

Позовавам се на астрологичната карта на българския етнос, съставена от Михаил Левин, като използвам сидералния зодиак

(с отчитане на прецесията). 

Всички планети  на 24 април 680г., в часа на „раждане“ са били невидими на нощното небе. Само Луната, която е единствена над асцендента (точката на изгрева) е осветявала небесния свод и показва най-важната тема, от която имаме нужда да започнем, когато решим да работим със себе си. И това е свързването с капсулираните и неизживени емоции, което дава стабилна платформа за стигането до мисията. Спрямо Слънцето, Луната се намира във фаза след пълнолуние, което дава предпоставка за желание да показваме на света какво сме преживели и научили, и да разпространяваме идеите си, но да внимаваме да не станем фанатици, поддавайки се на емоциите на масата около нас.

Заложено ни е да превръщаме информацията  в познание. И много често си задаваме въпроса „Защо съм тук?“, с цел да разберем мисията си. Имаме нужда от изграждане на нова философия, когато старата ни е отесняла. Търсим непрекъснато разширение и умеем да заразяваме с ентусиазма си. Променливи сме в настроенията си и трудно се доверяваме. Чревоугодници и бохеми, прекаляващи понякога с храната, насладите и желанието все да сме навън, да се движим и да се променяме, особено когато сме тревожни.  Страхуваме се да не бъдем затворени на едно място. Трудно се доверяваме. Нуждата от контрол върху нещата и хората около нас е толкова силна, че се притесняваме да дадем власт на емоциите си, които ни е по-лесно да интелектуализираме. Искаме всичко или нищо. Надарени сме с творческа енергия, която понякога не знаем как да използваме и затова ни липсва куража да привлечем мечтания живот.

Много често действията ни са против емоциите, защото от опит (съзнателен или подсъзнателен) знаем, че колкото повече правим за някой, той толкова по-далеч ще стои от нас. И поради строгото и консервативно възпитание, което получаваме в детските си години, пренебрегваме емоционалните си нужди и натъпкваме това качествено гориво в „килерите“ си. А после се чудим защо не можем да ползваме пророческите дарби, с които сме надарени. Уникални емпати, умеещи да вдъхновяват другите, но трудно себе си.

Търсим трудни и ограничаващи свободния ни дух партньорства, без да съзнаваме, че ние сами на вътрешен план правим това към себе си, изолирайки се от нещата, носещи ни чувствена наслада, поради страх от наказание.

Задълбоченото мислене има нужда от повече време, за да асимилира информацията, което понякога може да се интерпретира като мързел. Но ако действията изпреварят собствения мисловен отклик, ще се окажат непродуктивни. Както и думите, които не са подплатени със съдържание, няма да намерят предназначението си.

Понякога повече говорим отколкото действаме или се разпиляваме, поради липсата на упоритост и търпение.

Това са част от основните характеристики на „генетичния ни материал“, който искаме или не, носим в себе си.

 

Какво дойде да ни каже 2020 година?

Да забавим темпото на външната изява и да анализираме случилото се през изминалите 20 години. Цикъл, който предишния съвпад на Сатурн и Юпитер са заложили на 28 май 2000г.

Съвпад на Юпитер и Сатурн през 2000г. наложен върху картата на българския етнос - сидерален зодиак

Двойката баща (Кронос – Сатурн) и син (Зевс – Юпитер) се прибира у дома  при бащата/дядото (Уран), за да седнат на кръглата маса за преговори и да подпишат примирие, под зоркия поглед на рожденото Слънце. А то от своя страна да предаде видяното, на Слънцето от деня на съвпада през 2000г., намиращо се в Телец. Мисията до 2020 година е свързана с връщането към корена, за да  намерим изгубените ценности и да променим из основи начина си на действие спрямо собствените си нужди и да постигнем благоденствие в родната си страна. Светата троица Юпитер-Сатурн-Уран, предлага конструктивен подход за овладяване на подсъзнателния страх от изоставяне и несигурност в собствените възможности, капсулиран в генетичния материал, като поставя емоционалните ледници в дълбоките води на собствения ни енергиен ресурс. Управителката на този ресурс Венера, с помощта на вестоносеца Меркурий, успява да напусне царството на Хадес и да се прибере у дома. А там,  стоплена от слънчевите лъчи пожелава да помогне на подземния бог, който е окупирал сцената(най-високия сектор от картата) да се сдобие с власт и величие. Защо да му помогне, след като той насила я е отвел на долната земя? Защото там тя е видяла другото му лице –  чистачът на гнилостните процеси. Пък на нея тази сцена ще ѝ е нужна след 2020г., когато ще постави истинските ценности там за следващите 20 години.   

В легендата за Венера се разказва, че е родена от семето на Уран, след като Кронос му е отнел мъжкото достойнство и го захвърлил в царството на Нептун. А Уран и Нептун през 2000г. се намират в дома на Кронос – Сатурн. Какъв е замисълът на това посещение? Може би да дадат най-добрата форма  на бъдещата изява на Венера (2020-2040г.) и да структурират отношението към идентичността ни. Най-прекия път към отговора на въпроса „Кои сме ние?“, минава през свързването с вътрешното дете и осъзнаване на потиснатите копнежи. За целта около 2000г.  започват да идват деца, които ни е трудно да разберем, защото не са като нас. Всъщност не са като нашия образ и подобие по които сме шлифовани от своите родители, но са точно копие на забутаните ни във вътрешността копнежи. Периода  2000 – 2020г. е времето през което да се опитаме да разберем какво тези същества, които не са наше притежание, са дошли да ни покажат и да променим отношението си към възпитанието.

Неслучайно Нострадамус беше предрекъл края на света…какъвто е, но това беше само началото на края.

 

Съвпад на Юпитер и Сатурн наложен върху картата на българския етнос - сидерален зодиак

А сега да отгърнем следващата страница и да видим кой кой е в момента.

По време на срещата на Юпитер и Сатурн на 21.12.2020г. Плутон се намира в последните минути от знака Стрелец, където от 2005г. руши всякакви граници и подготвя слънчевата мисия на българския етнос за разпростиране до най-отдалечените кътчета на света. През 2012г. владетелят на подземното царство обладава дома на тайните на българския етнос и започва бавно да преобразява намиращото се там и да ни подтиква да му дадем форма. Археолозите извадиха от земята неподозирани артефакти, а историците незабелязано започнаха да пренаписват историята ни. И отново се разказа приказка за края на света. С каква цел?

Приспиване на скритата ни същност.

А коя е тази същност?

Онази, която се опиянява от чопленето навътре в себе си (или у някой друг), но не си позволява да се довери на собствената си интуиция, поради чужди вярвания. Вярвания, че невидимото вътрешно наставление е по-маловажно от външното, което вече е дало някакъв резултат. Което от своя страна потиска проявата на идентичността и таланта и води до невъзможност да привлечем благоденствието, за което копнеем.

За щастие в края на 2020г. будилникът зазвъня и не ни остава нищо друго освен да поемем отговорността, всеки първо сам за себе си, да надникне в подземието си и да изкопае собствените си таланти.

Плутон, пребивавайки в последния градус на съзвездие Стрелец, по време на срещата на Юпитер и Сатурн от 21.12.2020г., стъпва върху Луната от рождената карта на българския етнос. И една от задкулисните теми през предстоящите 20 години за нас ще бъде „обладаването“ на емоциите и екзистенциалните страхове от „похитителя“. Погледнато от друг ъгъл –  дошло е време да им се отдадем, с цел дълбока емоционална промяна, свързвана с енергийния потенциал и осъзнаване, че само тук, в човешко тяло имаме възможност да чувстваме. Другото е изкуствен интелект.

Нептун – творецът на въображаемата реалност ни изкушава да се опияним от витаещата във въздуха свобода и ни примамва да инвестираме ресурси в иновативни проекти, но нека имаме едно наум. Защото управителят на новото време Уран, е на гости на огъня от съзвездие Овен, където е изключително импулсивен и първичен. И в допълнение ще поставя на непрекъсната проверка новата система от ценности, която се е качила на сцената отсреща.

Какво харесваме? Ценим ли собствената си идентичност? Кое възбужда порива ни за творчество? Как се отнасяме, като общество към най-голямото ни държавно богатство – децата? Отделяме ли достатъчно време да „изживеем детството си“, за да се превърнем в зрели и отговорни индивиди? Можем ли правейки това, което ни удовлетворява, да задоволим физическите и духовните си потребности? Знаем ли кои сме ние и какво сме дошли да дадем на света?

Въпросите, които 21.12.2020г. заложи за следващата двадесетилетка.

И за да е по-вълнуващо Сатурн и Юпитер се срещнаха в точката на изгрева от картата на българския етнос, за да извадят от нафталина древната ни  философия за просперитет, да я шлифоват до блясък и да я инкрустират на пътя към следващия златен век.

 Дали ще бъде пътя лек?

Не мисля, защото най-тъмно е преди зазоряване.

Тези с нежеланието за промяна, ще се наложи да опаковат мечтите си и да ги изпратят в небитието.

Който се осмели да освети най-тъмните кътчета на душата и несъзнаваното у себе си, ще има възможността да се превърне в строител на новото време.

Юпитер ни подтиква да сме широко скроени законотворци. Сатурн изисква да сме отговорни.

А Плутон, който се оприличава с властта и управлението, в началото на годината влезе в Козирог и попи вибрацията на съвпада.

Какво да очакваме на предстоящите избори?

Зависи от волята на всеки от нас, за отработване на вътрешните си страхове и запознаване със скритата си същност. Защото каквото вътре, такова идва  отвън.

Автор

© Магдалена Зер

(Магдaлена Цветанова Попова)

Статията е предмет на авторско правo и може да бъде използвана с упоменаване на  автора и посочване на източника www.astro-zadvoala.com

Сподели ме...