Избори

Астрологичната карта на Българския етнос показва основните характерови особености на всеки, който се чувства Българин. Закодираното в гените ни е записано в нея и преводът от астрологичен език, дава мощен инструмент, който ни помага да осъзнаем какво сме наследили от предците си.

Индивидуалната астрологична карта е личният ни избор. И когато наложим този избор върху картата на етноса, се появява нова карта – на връзката. И като всяка форма на взаимоотношения, в които влизаме, тази форма също има своите изисквания. Докато ги следваме, ще имаме възможността да се радваме на любовта си един към друг.

Рождената конфигурация между планетите показва кога във времето принципите на тези планети ще бъдат задействани и как ще се отразят на притежателя ѝ. За българския етнос  една от конфигурациите е между Луната, Уран и Сатурн – потребността от промяна и страха, че някой ще ни „кастрира“.

Митологията описва отношенията между Уран и сина му Сатурн, който го кастрира, защото жена му Гея започнала да ражда уродливи създания. Но пък от морската пяна, където бил захвърлен фалосът на Уран се родила Венера, която в рождената карта отговаря за ценностната система.

Поуката от легендата – за да е съвършено новото, е нужно да мине през проверката на времето.

На 10 ноември 1989г.  Сатурн, Уран, Нептун и Венера заедно съвпадат с Луната от картата на българския етнос, повдигайки въпроса за екзистенциалните потребности.  

Разполагаме с „подкрепа от небето“ и се сдобиваме  с куража да сменим системата, заставайки от едната страна на барикадата.

Сатурн, като по-бърза от Уран планета, прави една пълна обиколка на зодиака и в началото на 2018 година се озовава на същото място – върху Луната и нуждите на етноса, където  в продължение на една година проверява готовността ни за промяна. А през 2019г. Уран започва да наближава рожденото си положение и конфигурацията (Луна Сатурн, Уран от картата на етноса) отново е възбудена. Към февруари 2021 се присъединява и Сатурн, като налива допълнително масло в огъня, влизайки в конфликт с „баща си“.  

На 4 април 2021г. по време на изборите Сатурн прави точен аспект към наталното си положение и отново конфигурацията е задействана.

През 2021г. сме свидетели на два вида любов.

От една страна на вътрешните и външните избиратели. От друга страна  на тези, които правят вътрешна промяна, заставайки в лице със собствените си страхове и тези, които залагат на гена – търсейки виновен.

Дошло е време всеки сам за себе си да реши кое е по-важно – любовта към ближния, който да подкрепяме, когато е онеправдан или любовта към себе си, с която се сдобиваме в подземието на Хадес, след дълбока лична трансформация.

Не случайно казват, че преди зазоряване е най-тъмно, защото в тъмното крием истинските си потребности. Но слизайки да ги извадим, възкръсваме за новата зора.

Сподели ме...