Лунно затъмнение 16 май 2022г.

Корена на случващото се през май 2022г.  се намира в 2013 година.

Пълното лунно затъмнение на 16 май 2022г. е от 131-ва серия Сарос https://upwikibg.top/wiki/July_1953_lunar_eclipse#Inex_series  и е в първия градус на Скорпион(според сидералния зодиак).

Антипод на лунният Сарос 131 е Слънчевият Сарос 138 от 10 май 2013г.

Solar Saros 138 – Wikipedia

Сарос е 18 – годишен цикъл на затъмненията, като следващите се повтарят в почти  същия градус и ден, като предишните от цикъла.

Символично пълнолунието се свързва с готовия (узрял) плод.

Слънчевото затъмнение се случва на новолуние. Символиката на новолуние е свързана със засяване на нови семена.

Слънчевото затъмнение от 10 май 2013г. се позиционира в последните градуси на Везни, чийто астрологичен управител е Венера и в осми дом, управляван от Плутон. Освен Венера и другите лични планети Меркурий и Марс попадат в дома на табуто. Гледано от Земя – личните планети са в короната на Слънцето и са невидими за наблюдаващия. В превод от астрологичен език – скритите в подсъзнанието емоции, мисли, нещата, които душата ни цени и действията, които бихме предприели, за да ги постигнем са осветени от Слънцето. Дава се зелен коридор за достигане до истинската ни същност, с цел отмятане на табуто „не съм достатъчно добър и не заслужавам“. 

За следващите 9 години е активна темата Хадес – Персефона, свързана с похищението на бога на подземното царство над невинната девойка и последващата ѝ метаморфоза.

Търсенето на отговорите на въпроса: „Кога за пръв път бях накаран да живея по чужд образ и подобие? С какво съм привлякъл това отношение? И как бих могъл да се променя, за да привлека друга реалност?“, ще ни помогнат да облечем новото си Аз.

Около 16 май 2022г. можем да усетим полъха на тази промяна, за всеки според това колко надълбоко се е потопил в подсъзнателния си свят. Луната осветява съзвездие Скорпион и акцентира темата за трансформацията.

Има предпоставка да видим реализация на пожеланото през 2013-та.

С едно малко, но значително уточнение – пожеланото Вселената го чете в полето на сърцето, което излъчва комплекса „емоция + убеждение“ (повече в книгата Зад воала от чужди вярвания – АСТРОЛОГИЯ ЗАД ВОАЛА (astro-zadvoala.com))

Който си води дневник, лесно може да го разгърне до съответната дата. Друг може да усети аромат или вкус оттогава. Трети да попадне в аналогична ситуация, която да отприщи потиснати емоции. Четвърти да се настани в света на мечтите си от 2013-та. А пети да се изправи срещу най-големите си оттогава страхове и да осъзнае колко са незначителни.

Новолунието при слънчево затъмнение е многократно по-силно от обикновеното новолуние. Също както полето на сърцето, което предава информация на много по-голямо разстояние от това на ума.

Казват „Внимавай какво си пожелаваш!“

Аз бих добавила „Да обърнем внимание на емоционалното си състояние по време на пожелаването и вярванията, с които е свързано, особено на Слънчево затъмнение.

Сподели ме...