Новата звездна 2021 година

16 май 2021 година

Защо звездна?

Защото е взета предвид прецесията на Земята.

В началото на новото летоброене по време на пролетното равноденствие, Слънцето е изгрявало в 0 градуса на Овен. Това положение е останало константа в тропическия зодиак и до ден днешен, изгрева на първия ден от пролетта се позиционира в началната точка на съзвездието Овен.

Реално през 2021 година с пролетното равноденствие посрещаме изгрева в 6-тия градус на Риби, което е с 24 градуса изместване по посока на часовниковата стрелка или обратно на зодиакалния кръг, заради прецесията.

Ето защо новата слънчева година (2021) за българския етнос започва на 16 май, ако отчитаме реалното положение на звездите.

Гледано от Земята, от залез до изгрев Слънце имаме възможност да видим всички планети от Слънчевата система

  • като Вечерници – Меркурий, Венера и Марс;
  • като Зорници – Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Няма ретроградни планети и няма скрити зад Слънцето, което подсказва, че за период от една година всичко скрито излиза на сцената. И ако Земята е публиката, театърът ще се разиграва от другите планети. Луната ще е в нарастваща фаза след новолунието на 11 май и ще освети Марс, бидейки най-близо до него. Което показва, че тази година действието ще е най-важно. Действието възбудено от емоциите, но предварително педантично обмислено.

И ако  въображаемо погледнем Слънчевата система отгоре, позиционирайки се над Слънцето, ще забележим как планетите се подреждат в седмолъчна звезда.

Българският артефакт, който до ден днешен все още не е дешифриран напълно, но когато се появи в небето отзнаменува важни събития.

И още нещо интересно

Венера, Земя и Плутон образуват конфигурация „Пръст на съдбата“

Това е аспект на ретроспекцията  – връщането в миналото, когато се дава възможност да се възползваме от придобития опит и да променим отношението си към случилото се някога, действайки в Сега по нов начин, за да не останем пак в същия клас, а да минем на следващо ниво.

Венера(победителката, която дава възможност на държавата да функционира без репресии), излязла от подземното царство има възможност да разкаже за всичко скрито и подмолно и подкрепена от най-близко стоящите до нея Уран(управителя на внезапните промени, политическите революции и икономическите промени) и Марс(силите, които държат държавата в едно цяло) да наложат стабилно статукво, ползвайки енергиите, разпределени в 7 лъча.

Най-близкия период, резониращ със случващото се сега е 1989-1991 година(вж. предишните статии).

Розетата от Плиска, неслучайно точно сега дава заявка за пълното ѝ разкодирене, появявайки се в специален ден като 16 май 2021г.

А това е първата крачка към целта – да бъде поставена на Българския флаг.

снимка от статията на Елица Димова - "Розетата от Плиска - печатът на живия бог" 30.10.2017г 10:28ч
Сподели ме...