Новата слънчева 2021 година за Българския етнос

Слънчева година е цикълът между два рождени дни.

Българския етнос посреща Новата си година на 27 април 2021г. в 12:15ч. на обяд, която задава енергията за следващите 12 месеца.

И както в навечерието на всяка Нова година правим равносметка на отминалата, така и сега имаме вътрешна потребност да го сторим. А потребността идва от потайната вода на несъзнаваното, в което се настанява пълната Луна.

Зодиакалното съзвездие Скорпион се осветява, гледано от Земята. И това се случва преди да се роди новия ден и 6 часа преди да настъпи Новата за българския етнос година.

Пълнолуние

Това е фазата от слънчево-лунния цикъл, в която се виждат плодовете от посетите семена по време на новолуние. ( повече за предходното Новолуние от 12 април 2021г, https://astro-zadvoala.com/огнено-кръщение/). Заявеното тогава разширение на границите, може всеки да усети в живота си, според направените в началото на цикъла избори. Енергията на Пълнолунието е Скорпионска и е свързана с  качествата, които търсим у другите, защото не осъзнаваме понякога, че точно те, ако ги интегрираме ще ни направят цялостни. Слънцето, Земята и Луната са разположени по права линия, разделяща зодиака между изгрева и залеза, между Аз и Ти, между маската, с която се представяме и това у нас, с което не сме свързани, между комфорта от постигнатото и дискомфорта от промяната. В короната на Слънцето и невидими за нас земляните са Меркурий, Венера и Уран, което носи уникални мисловни прозрения относно нещата, които обичаме, ценим и ни карат да се наслаждаваме на живота. Пълнолунието, предшестващо Новата година прави заявка за удовлетворението, което ни очаква, само в случай, че използваме Скорпионската енергия по позитивен начин – не за отмъщение, а за вътрешна промяна.

А шесте часа от точната  пълна Луна до началото на Новата година да използваме конструктивно за целево полагане, вземайки предвид тенденциите за годината.

Основната от които е  – Влизане в обувките на другия. Да разберем мотива, преди да  осъдим и да се опитаме да вземем решение, представяйки си, че сме на негово място.

Липсващото колело от каруцата в картата на Българския етнос (празния 10 дом) – премиер, партия на власт, високопоставени служители в държавата, се осветява от емоциите на народа – Луната, която позиционирала се там, в годишната карта има възможност да играе решаваща роля в придвижването до следващия април. Сцената ще се подготвя за „народния съд“, през който първо ще минат демократичните движения и опозиционните партии. От друга страна – върховната власт ще ревизира спонтанните емоционални реакции, подклаждайки екзистенциалния страх за оцеляване и колебанието между старото и новото. Пренебрегнатите потребности ще са в основата на емоционалните действия през годината. А психологическата мотивация за бъдещото развитие се базира на егото. Но точно това его ще бъде предизвикано да потъне в царството на промяната, където да намери новите ценности и система от убеждения. На фокус са работата и взаимоотношенията с колеги и справянето с подмолната среда. Документи, свързани с пари и работа, свързана с медии. Скритите мотиви стават явни.

Отрезвителна година

И ползотворна, ако задвижи и четирите колела в една посока

  • Луна – спонтанните емоционални реакции на обикновените хора,
  • Нептун – измамната реалност и състраданието
  • Слънце и Уран – властта в държавата, политическите и икономически промени,
  • Сатурн – контролиращите институции в държавата и отношението на нацията към закона.

2021 година:

  • според цикъла на Сатурн и Юпитер спрямо Земята, отговаря на 1445г – цяла България е поробена

    (https://astro-zadvoala.com/огледалото/)

 

  • спрямо цикличността на Марс и Венера към Земя, съответства на 1885г – подготовка за Априлското въстание

  (https://astro-zadvoala.com/тайното-съглашение-част-3/)

 

  • съпоставена с последните две прогресивни новолуния, които ще разгледам в друга статия, започваме година в която ще се носи усещането от 1991г

Всеки цикъл дава две възможности:

  • да се завъртим по колелото, като използваме психологическата си нагласа и повторим събитията, доверявайки се на познатото,
  • или да изкореним първо собствените си плевели и приели новото си Аз, да се изкачим стъпало нагоре, завъртайки цикъла на горното ниво от спиралата.

Изборът е индивидуален, според собствената воля.

Сборът  от избори  се отразява на всички и  оказва влияние на следващите цикли.

Кръг или Спирала? Това е въпросът…

 

Сподели ме...