Новолуние първо 2022г в Стрелец

Активни, дейни, щастливи, волни и доволни. Стрелецът ще ни зареди с ентусиазъм и енергия. И ще поемем дълго чакания свеж въздух, който да раздвижи телата и сърцата ни.

Защо в Стрелец, когато сме залети от статии и постове в социалните мрежи, че първото новолуние за 2022 година е в Козирог?

Защото тропическия зодиак, който се ползва от голяма част от астролозите не отчита прецесията на Земята.

В началото на новото летоброене (преди около две хилядолетия), през първият ден от зимата, Слънцето се е намирало в първия градус на съзвездието Козирог, гледано от Земята.

На 21 декември 2021г сме го наблюдавали в 5-тия градус на Стрелец.

Слънцето „изминава“ за един ден около 0,99 градуса, от което следва, че на 2 януари 2022г (12 дни след това), ще го виждаме в 17-тия градус на Стрелец, както астрономически е показано по-долу.

новолуние 2 януари 2022г, от приложения stelarium и sky map

Началото на новата година е белязано със небесно събитие, символизиращо ново начало. Намисленото и пожеланото по Новолуние има потенциала да се развие и да се осъществи. В Стрелец е домът на Зевс – законотвореца, не познаващ ограниченията, моралистът, смелият авантюрист, широко скроеният търсещ социалния контакт, с цел намиране на познанието.

По време на точния съвпад на Слънцето и Луната, Юпитер(Зевс) може да се види като ярка звезда на западния хоризонт. Астрологично погледнато се намира в седми дом – домът на партньорите, а също и на нашата скрита същност, с която ги привличаме в живота си.

Което дава подсказка за насоката през 2022г, а именно – да интегрираме у себе си онези качества на които се възхищаваме у другите. Да се скроим по-широко, отмятайки воала на собствените си ограничения и да поемем управлението на живота си, пренаписвайки ненужните ни вече вярвания. Да следваме собствените си възгледи, колкото и необичайни да са те и  да бъдем себе си, въпреки вмешателството. Да покажем с радост своята уникалност пред света.

И ако имаме смелостта да предприемем тази нелесна стъпка от пътя на голямата трансформация започнала през 2020г., ще бъдем подкрепени „свише“ , защото отправяйки поглед на изток , виждаме най-ярката звезда Сириус да изгрява. Звездата показваща домът на „Великите учители“.

А „когато ученикът е готов, учителят се появява“.

Честита Нова 2022.  Година на Мъдростта и Познанието!

Сподели ме...