Освобождение

 

Колелото на Фортуна или цикличността на времето?

Страхът от неизбежното или познанието, базирано на факти  и статистическа информация?

Зависи от гледната точка на наблюдателя и доколко се е сприятелил със собствените си демони.

Около 1860 година в планетарен аспект  Земята е била позиционирана в „крайната звезда“. Време в което освобождението е дошло отвън. Като в приказката за Пепеляшка. Принцът, намерил на стълбите стъклената пантофка и усетил, че само тази на която принадлежало това съвършенство, може да го направи истински мъж…и организирал „лова“. А дали това била нейната съдба? Може би, защото достатъчно била страдала преди това. Но…ако анализираме случилото се – дали тя е искала тази сладка зависимост и дали след края на приказката е пристъпила в щастливото си бъдеще? Или е завъртяла колелото в същата посока и събуждайки се един ден под балдахина на чуждия комфорт, се е запитала: “Коя съм Аз? И каква е моята мисия?“

Казват че животът не е приказка. Но има едни други приказки и те са предавани през поколенията на българския етнос. Това е историята за триглавата ламя.

 Коя е тя и защо толкова трудно може да се „надвие“?

Тя олицетворява вътрешните ни демони. Онези страхове, които сме заключили в подземието и при никакви обстоятелства не искаме да погледнем в очите.

А пък и защо да си „даваме зор“, при положение, че може просто да си бленуваме спасението. И ако не се получи, да имаш основателна причина да обвиняваш всичко и всички.

Само че, времето в момента е позиционирано в „средната звезда“ и изисква, без право на отказ да се събудим от сладката илюзия и да направим, всеки индивидуално, собствената си дълбока трансформация.

Да намерим ламята, скрила се зад девет планини в десета, дипломатично да „влезем“ под бронираната ѝ жилетка, да усетим какво иска, от какво има нужда и как ще се почувства, когато го получи. Да седнем на една маса с нея и след „три дни яли, пили и се веселили“ да я оставим щастливо да заспи.

Защото само когато се сприятелим със собствените си вътрешни страхове, само тогава можем да се освободим отвътре.

През ноември 2021г. по време на коридора на затъмненията започва двегодишната трансформация по оста Скорпион – Телец, която е свързана с освобождаване от старото, изгнилото и вече ненужно никому мислене и действие. Скорпионът е свързан с трансформацията, която ако сам не направиш, Вселената ще доведе хора или събития при теб да я направят. Болезнен или удовлетворяващ период? – Зависи от осъзнатостта на личния избор.

Края на приказката  пише всеки сам за себе си, а сборът от избори определя съдбата на етноса.

Сподели ме...