По Коледа се случват…

Какво да очакваме по Коледа?

 

Краят на квадратурата между Уран и Сатурн, пораждаща несигурност за утрешния ден и чувство за вина от новите избори, които изискват от нас да сме различни.

Завършек на коридора на затъмненията по оста Телец-Скорпион. Най-тъмният тунел за последните 19 години, от който никой не излезе същия.

И ако някой ни беше казал какво ще се случи през 2020 – 2022 година, дали бихме му повярвали.

 

Едва ли само планетите са виновни. Те следват своите цикли спрямо Земята и преди много години, интернета е бил на нощното небе. Според разположението на планетите са прогнозирали занапред.

Казват, че не можеш да избягаш от съдбата си, защото всичко било предварително написано.

Но…всяка точка от написаното е с няколко подточки. И в зависимост от избора и вътрешното ни състояние, ние стъпваме на един от вариантите.

А познаването на циклите между планетите, аспектите и как това влияе на рождената ни карта, ни прави подготвени за следващите избори. Да сме информирани също е избор, който спестява излишните емоции. Това ни позволява да вложим енергията си в нещата, които харесваме и да стигнем по краткия път до целта, без да е нужно да борим вятърните мелници.

 

И какво се случва после…по Коледа?

Чудеса? Материализация на въображението?

За всеки според отработеното през 2020-2022г.

Започва последната фаза от цикъла между Сатурн и Нептун, които ще се доближат на 30 градуса, гледано от Земя. Време за равносметка и нови идеи по темите на баща (Сатурн) и син (Нептун).

Повече за родствените им отношения в Ретрограден Плутон 2022 година – АСТРОЛОГИЯ ЗАД ВОАЛА (astro-zadvoala.com).

Началото на цикълът е било през 1989г., когато Сатурн и Нептун са в съвпад. Астрономически са се намирали в съзвездие Стрелец, в дома на всичко е възможно. За управлението на този знак в астрологията отговаря Юпитер (Зевс) – Законотвореца.

Сатурн поставя рамките и правилата, приканвайки ни да стъпим здраво на земята. Нептун се опитва да размие границите и подбужда да развихрим въображението си. Срещайки се в знака на неограничените възможности, тези двамата сякаш ни възбуждат да излезем от зоната си на комфорт и да свържем интуицията със здравия разум.

Целта обаче е да интегрираме качествата и на двете планетни влияния и да вземем най-доброто за себе си.

Този 36-годишен цикъл е разделен на няколко части, като по времето на всяка една е възможно да изплуват модели на поведение, които вече не са ни нужни, но въпреки това ни връщат в минали емоционални преживявания.

1989 – начало – вдъхновени от новата визия за бъдещето,

1996 – секстил – порив да действаме, доверени на Вселената, че ще ни поднесе летящо килимче, ако нещо се обърка,

1998/99 квадратура – до този момент може да сме били организирани, но сега се чувстваме разпилени и мързеливи. „На интуицията ли да се доверя или да следвам старите правила?“,

2000/02 тригон – удобно настанени върху облака на въображението за предстоящото,

2005/07 опозиция – неразбирателство с авторитетите. Чувстваме лошите вибрации навсякъде около нас. Все някой друг ни е виновен. Ограничението срещу вярването. Въображението ни чертае безгранични възможности, а някой друг ни спира и ни напъхва в рамка. В тази фаза плодът от семето, посято през 1989г. е готов да бъде откъснат. Дали сме си позволили да го сложим на трапезата или сме го принесли в жертва на консервативното схващане за собствения ни живот,

2011/13 тригон – ако в горната фаза не сме се осмелили да посегнем към плода, може  на сляпа вяра да сме приели да обслужим чужд интерес, с цел да се харесаме на другите. В случай че сме приели заслуженото, вероятно е бил период за наслада от постигнатото,

2015/16 квадратура – чувство за вина, задаващо въпроси: „Защо не хванах възможността?“ или „Дали толкова хубаво е за добро?“

2019 секстил – „Да взема ли да послушам най-накрая онова вътрешно гласче, което ми нашепва, че мога?“

2022/23 30 градуса – отдръпваме се за да видим цялата картина и да пуснем филма от 1989г. Има ли още страхове по темата оттогава. Докъде докарахме мечтите си. Станахме ли по-отговорни към себе си и вслушваме ли се по-често в интуицията. Време за размисъл от постигнатото и период до 2025, да поставим новото начало. Да излезем от поредната зона на комфорт и да разширим сегашните си граници.

Къде ще бъде следващото начало?

Астрономически в Риби.

Астрологични в нулевия градус на Овен!

Сатурн показва в коя сфера се чувстваме несигурни и крием тези неприятни усещания от себе си и другите. Нептун оголва страховете ни. Ако нещо активира Сатурн, се опитваме да избягаме от страданието, затваряме се или изпадаме в депресия, издигайки защитни стени около себе си. Под влиянието на Нептун, може да ни се прииска да действаме в разрез на общоприетите семейни и обществени норми.

Сферата на несигурност е домът, в който се намира рождения Сатурн. Точно там въображението и творческия импулс са е най-силно подтиснати.

Ако в картата от раждането има аспект между двете планети, темата ще е от особено значение, въпреки, че няма да е чужда. Ако аспект липсва – 2023-та година би могла да е леко дразнеща, но за кратко.

В областта от рождената карта, в която се намира Нептун придаваме форма на това, което до този момент е било неопределено и неясно.

Какво би било полезно да направим през 2023-та, за да обединим качествата на двете планети?

  • Да се посветим на това, което е необходимо, за да възстановим вярата в себе си.
  • Да приемем някои страни от себе си, които сме отхвърли, защото имаме нужда да признаем колко сме ценни.
  • Сатурн забавя потребността от задоволяване сега и веднага, и не подкрепя лекомисленото харчене. Той подтиква към влагане на средства в продуктивни идеи и така подпомага материализацията на творческото въображение на Нептун.
  • Да се въоръжим с търпение и постоянство, за да осигурим стабилни основи на градежа на мечтите. Сатурн няма да поднесе бърза реализация, но ще я подсигури с дълготраен резултат.

Имаме на разположение две години, за равносметка на постигнатото и проектиране на следващия нов градеж.

 

36 години след ПРЕХОДА, вероятно ни очаква следващият ПРЕХОД.

Сподели ме...