Ретрограден Плутон 2022 година

Преди много години, незнайно кога, Земята(Гея) и Небето(Уран) били едно цяло. Той непрекъснато сеел в нея, а тя износвала и раждала гениалните му творения.

Последната бременност била различна. Гея имала нужда от място за усамотение и време за размисъл, защото монотонността на ежедневието вече не я радвало. Искала нов живот. Не знаела как ще изглежда, но имала усещане, че предназначението ѝ не се състои в това  само да ражда.

Древните легенди разказват как Гея се договорила с най-малкия си син Кронос (Сатурн), да отдели Уран от нея, като го кастрира. По тази причина по-късно Сатурн поглъщал децата си веднага след раждането им, за да не го сполети същата участ и  да запази престола си.

Единствен Зевс (Юпитер) бил спасен, по съвет на баба му Гея, която може би разбрала каква травма е нанесла на Сатурн, със заговора срещу баща му. Живял волно и щастливо, създавайки собствен мироглед и философия, далеч от баща. За него всичко било възможно, защото първо изстрелвал желанието си, а след това рисувал мишената около него, за да го позиционира в центъра.

Когато пораснал, Юпитер детронирал баща си Сатурн и освободил другите деца.

Брат му Нептун станал владетел на морското царство, защото имал нужда да размие ограниченията, на които бил подложен от баща си.

Плутон завладял подземното царство, в желанието си да стигне до огъня под земята, в който клокочела жестокостта на баба му Гея и да я трансформира в любов.

С „една“ дума – да прекъсне родовия повтарящ се модел.

Ако погледнем Слънчевата система отгоре, ще видим как Земя (Гея), всяка година, обикаляйки около Слънцето, се доближава по градуси до външните планети Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. В тези периоди съответната планета става ретроградна и тогава някакво безпокойство започва да витае във въздуха.

Tарторът на рода Гея всяка година за няколко месеца навестява съпругът и децата си. Казват, че когато поемеш по пътя на осъзнатата промяна, най-сигурният начин да провериш до къде си стигнал е да навестиш роднините, особено тези с които най-малко си се разбирал. Е същото се случва при ретроградност на планета. Като земни жители колкото по-близо сме до друга планета, толкова по сетивни ставаме за съответния „космичен семеен комплекс“ и ако той резонира с някоя наша родова „травма“ има голяма вероятност в периода на ретроградна планета да се възбудят емоционални модели.

Друго важно влияние идва от позицията на ретроградната планета. Всяко от 12-те съзвездия има управител – планета и когато тя се намира там е „силна и спокойна“.

В момента Плутон е ретрограден в началните градуси (вестибюла) на Козирог. Там където хората си събуват обувките преди да влязат в приемната. На гости е отишъл на баща си Сатурн. Онзи същият, който го погълнал съвсем малък. Как ли се чувства? И какво усеща Гея (съответно нейните обитатели) приближавайки се към него?

Зависи от разположението на Сатурн, който пък е в началния градус на Водолей – домът на неговия баща. Онзи, който бил кастриран от собствения си син. В какво ли разположение на духа е в момента?

Отдаден на удоволствия, угаждайки на себе си в Телец – домът на дъщеря му Венера, родена от последното му семе, попаднало в морето от отрязаният му орган (любимката му от „последният влак“). Точно тази Венера в астрологията е наречена малкият късмет и  заедно с големият късмет Юпитер (детето със щастливото детство) са в Риби – домът на Нептун. И за да е още по-интересно, той пък току що е отключил вратата си, прибирайки се вкъщи за следващите 14 години. Какво предстои?

Луд Купон – Изненада!

През есента на 2022г. Земя ще посети дома на Нептун, като най-важният гост и ще изтегли печелившият билет от разигралата се томбола. И там с големи букви е написано: „СПОМНИ СИ!“

Ако видим къде в рожденната ни карта се намира Нептун, това ще е сферата, в която имаме шанс да съборим защитните бариери и да сбъднем фантазиите си. В дома, който се намира в Риби пък ще се напълни с изобилие.

Но това е само началото на ретроградността на Плутон спрямо Земя, защото Венера, в чийто дом е Уран(дядото), е бърза планета и до края на ретроградността – октомври 2022г., ще смени знака на пребиваване.

Да проследим тогава пътя на Венера – любезната домакиня на Уран.

ПЕРИОДИ

До 24 май  се намира в Риби –  мястото на купона. Дава ни се шанс да се опияним от оптимизъм и да стигнем отвъд. Да се свържем в разширено състояние с нещата, които наистина ценим.

 • 24 май до  18 юни – в съзвездие Овен, чийто управител Марс е на същото място и му е трудно да действа импулсивно, защото е под наркоза. Иска му се да се отдаде на нищоправене.
 • 18 юни до 13 юли Венера тържествено се завръща в къщи и там има възможност да посрещне дядо си. Да се зареди в прозрения след медитативното състояние, в което е била.
 • 13 юли – 7 август в близнаци, чийто управител е Меркурий – вестоносеца, най-бързата планета в Слънчевата система. Отговаря за начина ни на мислене и комуникацията.
  • 07.2022 -17.7.2022 – Меркурий в Близнаци – у дома си – да се свърже с автентичното си мислене.
  • 07.2022 – 1. 8.2022 – Меркурий в Рак – вестоносецът ще бъде доста емоционален.
  • 8 .2022– 7.8.2022 – Меркурий в Лъв – творческата мисъл ще напира за изява.
 • 7 август – 1 септември – Венера влиза в домът на Луната – Рак. Този период е още по-интензивен от предишния и това, което ценим ще започне от Скорпион (подлагайки се на трансформация), ще мине през всички цветове на зодиакалния кръг и ще завърши във Везни, съвпадайки с най-щастливата звезда – Спика.
 • 1 септември – 25 септември – Венера в Лъв – време да заявим новата си система от ценности пред света
 • 25 септември – 9 октомври (край на ретрограден Плутон) – Венера ще влезе в педантично подредения дом на Дева, за да изшлайфа до блясък новото си амплоа.

Настроенията на дядото Уран (в Телец) ще се сменят доста често. На всичко отгоре той също става ретрограден от  24 август. В превод – отрезвяване след запоя с внезапни проблясъци от миналото, свързани с повтарящи се модели, които крещят за внимание и отработване.

И понеже Плутон е свързан с властта, в  периода до 9 октомври 2022г. имаме шанс да си спомним, кого и какво сме опълномощили да властва  над нас.

Имаме ли нужда все още да живеем под негова опека или като Персефона сме узрели достатъчно, за да поемем контролното управление на собствения си живот…

В картата на българският етнос (съставена и защитена  от Михаил Левин), Плутон излиза на асцендента през 2022 г. Сдобиваме се с решителност да направим прозрените промени и воля да заявим новата си идентичност пред света през следващите 2 години. Плутон търси истината и ще руши всичко, стъпило на фалша и манипулацията.

В картата на българският етнос Плутон управлява десети дом – управници, президент, правителство, чиито намерения предстои да бъдат видени и осъзнати от всички нас.

Сподели ме...