Ретрограден Юпитер 2022

Юпитер е ретрограден от 28 юли до 23 ноември 2022г. В този период Земя е близо по градуси до Юпитер.

Реалното положение на Юпитер е от 3 риби до 13  риби гледано от позиция на Слънце.

Земя в същото време се премества от   9  козирог  до 5  телец.

Като жители на Земя наблюдаваме  движението на Юпитер както е показано на графиката. В началото на периода Юпитер ще е в Риби, а в края – във Водолей, понеже Земя е по-бърза планета. Ето защо изглежда, че Юпитер се движи назад (ретро).

На 26 септември 2022г. Земя и Юпитер попадат в 9-тия градус на съзвездие Риби , гледано от Слънцето и Земя едновременно. Застават на една линия.

На почти същото място спрямо зодиака( 4 градуса Риби), Земя и Юпитер са били на 20 септември 2010г.

Това е дванадесет-годишния цикъл на Юпитер спрямо Земя. Някои автори свързват този цикъл с древният български календар, което би боло приложимо за кратки периоди от време, защото както е видно от първата графика – за 12 години, 11-тия хелиоцентричен съвпад на Земя и Юпитер през 2022г., се оказва с 5 градуса по-напред от началния такъв през 2010г.

(Но ако предположим, че 365 градуса са равни на 365 деления, можем да направим съпоставка с Българският календар…това ще е предмет на друга статия)

За 7 цикъла от 12 години, 77-мият съвпад ще е с около 35 градуса по-напред от този през 2010, което ни дава възможност да извадим един съвпад и да видим, че 76-тия ще е идентичен с този от 2010г. Това са 83 години.

И така ако от 2022 година извадим 83 години ще получим 1939г.

 Или по -точно на 27 септември 1939г. Земя и Юпитер са се разполагали в 8-мия градус на съзвездие Риби.

Ако разгледаме по-големият цикъл на Юпитер и Земя от 83 години, можем да кажем, че 2022г. е огледална на 1939г. или поставя края на започналият тогава цикъл и в същото време начало на следващият.

Какво се е случило през 1939 година?

Началото на Втората световна война!

България обявява неутралитет но на 24 октомври 1939г. 24-тото Обикновено Народно Събрание е разпуснато поради неразбирателства относно политиката на България в навечерието на Втората световна война.

Върху сходствата между 2022 и 1939г. в исторически план, оставям всеки сам да размишлява на база достъпната му информация.

Предмет на статията остава разположението на планетите и по-долу  ще дам кратко астрологично описание на случващото се в небето, съотнесено към картата на българският етнос, която е представена спрямо сидералния зодиак (реалното положение спрямо съзвездията).

 Защо е толкова важен съвпадът на Юпитер със Земя в Риби?

Защото в нашата астрологична карта като етнос Юпитер и Нептун (управител на Риби),  са в съвпад в Първи дом.

Първи дом дава представа за „вместилището“ на душата. Показва личността (етноса) и какъв характер демонстрираме.

Нептун е единението с всичко. Той размива границите и търси разширеното състояние на духа. Иска да надникне отвъд. Бягството в илюзията и въображението. Проявява съчувствие без да мисли за изгодата. Интуитивен и чувствителен. Поставен в първи дом – обича да бяга от реалността, изгубвайки се във фантазиите си.

Юпитер е онова дете със щастливото детство (виж  Ретрограден Плутон 2022 година – АСТРОЛОГИЯ ЗАД ВОАЛА (astro-zadvoala.com)). Големият късмет. Търси истината извън рамките. Иска да разбере вселенските тайни. Вярата. Дългосрочните цели. Личната религия и философия. Добронамерен, позитивен, ентусиазиран и естествен. В първи дом дава щедри оптимисти веселяци,  умеещи да вдъхват доверие у другите.

Само че тези два управляващи фактора са позиционирани в Козирог, чийто управител е повелителят на кармата и времето  Сатурн.

В този знак Нептун може „да си спомни“ за емоциите по времето, когато е бил погълнат  от баща си (Сатурн), свързани с ограничението и бездушието. Юпитер от своя страна ще се чувства като в капан, защото в детството си бил спасен от поглъщане и живял волно и щастливо.

Освен, че са в Козирог, управителят на това съзвездие и техен митологичен баща е срещу тях  – опозиция в съзвездие Рак. Постоянно ще наблюдава двамата си синове. В замяна на което те непрекъснато ще го обвиняват.

В картата на етноса, Сатурн в 7 дом подсказва за ограничение от партньори и явни врагове. Все някой ще ни е виновен. И новите са като предишните. Но разгледан психологически, 7-ми дом се свързва с качествата  които не сме признали у себе си. Това е онази част от нас, която не осъзнаваме и търсим навън под форма на партньорство. На върха на дома е знакът Рак – емоциите. Сатурн в Рак ограничава емоциите. Което показва, че все безчувствени, ограничаващи и неразбиращи ще привличаме.  Докога? Докато не разберем къде и защо поглъщаме собствените си емоции. Когато това се случи – Оптимистът Юпитер и опияненият Нептун биха могли да се сприятелят със страховитият си баща  Сатурн, който да ги научи как да постигнат това, което интуитивно в разширено състояние са прозрели, чрез дисциплина и последователност.

В началото и края на 83 годишния цикъл, съвпадът на Земя и Юпитер е във втори дом на картата на етноса. Собствения ресурс – енергиен, материален, духовен,

През 1939г аспектиран с тригон от Плутон в 7 дом.  Щастлива, но и мързелива комбинация. Без да осъзнаваме овластяваме враговете/партньорите, да се възползват от този ресурс. А ние като етнос, осланяйки се на късмета, се оставяме по течението.

През 2022г. имаме космични предпоставки да дадем властта на себе си (Плутон на върха на първи дом и в секстил с Юпитер и Земя) и имаме потенциала да увеличим собствения си ресурс.

Акцент за следващите 12/83 години е новия мироглед и философия, представляваща идеите на етноса относно начина на управление. Промяна на политическите възгледи и обстановка в страната. Заявяване на себе си и държавата като авторитет. Интегриране на качествата, които търсим навън, което би ни помогнало да осъзнаем къде и колко може да сме самодостатъчна.

И ако погледнем Слънчевата система в този момент отгоре и си представим, че Венера в 8 дом е дръжката на кошницата, в която е поместен личния ни ресурс, подкрепен от всички други планети, то развивайки Венера в Лъв и осми дом от картата на етноса имаме шанс да заявим новата си система от ценности пред света.

Венера в Лъв в осми дом

Щастливо разположение даващо ни допълнителен ресурс. Тя е в центъра на вниманието. Щедра и доверчива, честна, благородна и независима. Обича децата и творческите прояви. Прозира какво се крие зад темите табу и успява да заяви какво наистина цени, отмятайки чуждите вярвания. Не се бои да излезе от прикритието си и да завладее сцената, така както само тя умее.

Това се случва по време на Новолуние и предвещава сбъдване на пожеланото.

26 септември 2022 година е краят на започналото през 1939г.

В същото време е и начало на нов 83-годишен цикъл, чийто първи плод ще видим след 6 години.

Картата на етноса е като онази невидимата нишка от нашата ДНК, която отговаря за наследствеността. Замразените емоции се предават през поколенията дотогава, докато не бъдат отработени. А както знаем за качественото изменение е нужно количествено натрупване. В превод – всеки първо за себе си. 

В противен случай ще завъртим отново колелото от 1939г. И тогава единствен виновен ще е всеки от нас.

Кого избираме да овластим при тази щастлива космична конфигурация?

 

Сподели ме...