Слагаме розовите очила от 8 до 28 Септември 2022г

 

  • Отпусни се и не мисли за нищо. Представи си как се рееш в океан от вътреутробна течност и се върни към спомена за изначалното си същество. Наляво-надясно, нагоре-надолу, напред-назад…безгрижно опиянен от предстоящото пътуване на Душата в земния свят. Потъни в илюзията на блаженството, нашепващо за всевъзможни чудеса. Виж как се разтварят ограниченията и потъват в розова мъгла…
  • Говори ми…

В периода около 17 Септември 2022г. планетата Земя застава на една линия между Слънце и Нептун.

Нептун е Богът на морското царство. Разтворител на концентрираната енергия, подкопаващ границите между нас и другите, между его и подсъзнание. В този период копнеем да изгубим контрол и да се завърнем към изначалното блаженство, да си спомним за идеализираната от нас любов, да се заредим с вяра за бъдещето и да се сдобием с надежда, че всичко ще е за добро.

Усещаме, че съществува нещо по-голямо от нас. Искаме да запазим старото статукво, но Нептун сякаш изисква да даваме от себе си, без да ни гарантира, какво и дали ще получим в замяна. Предизвиква хаос, с цел да ни откаже от познатото и безопасното, и в резултат да се свържем с неподозирани ресурси у нас самите. Падат задръжките, но можем и да се загубим в илюзии.

Спохождат ни пророчески сънища, в които не картините и случващото се в тях би могло да се сбъдне, а това, което усещаме и чувстваме.

И ако се събудим облени в пот посреднощ или ни се привиди не пожелана картина, дали да не се запитаме: „Защо?“ или „Кога за последно усетих тази емоция?“

Нептун, наблюдаван от Земя се намира в 24-тия градус на съзвездие Риби (по тропическия зодиак) и ако някой има планета 24-тия градус от кое да е съзвездие, за него този период ще е от особена важност.

ПЛАНЕТИ В ЛИЧНАТА КАРТА ОТ 22 – 26-ти градус:

Слънце  – вътрешно израстване, което ако не е инициирано от нас, непременно ще ни го наложат външни обстоятелства, защото се усещаме несигурни по отношение на посоката и целта в живота. Изкоренява се нездравото и не работещото. Човек става по-привлекателен и обаятелен и би могъл да въздейства по-силно на хората около себе си. Но има и шанс, ако егото му се раздуе прекалено, Нептун да го принизи.

Луна – несигурни по отношение на емоционалните си връзки, които могат да претърпят голяма промяна. Чувство, че не може да се придържа към това, от което е зависел през миналото. Нептун се стреми да разруши само това, което е станало токсично за душата и затова тялото има нужда от спокойствие и релакс, а личността от смелост да се изправи пред нещата от които няма повече нужда. Да свалим розовите очила.

Меркурий – отрезвяващо преживяване и призив за събуждане. Купонът свършва и сега  е време за разчистване на мръсотията. След което влизат въображението и творчеството. Нептун подтиква да намерим начин да материализираме творческото си вдъхновение и да го представим пред света. Насърчена е вярата в изцелението, което би могло да стане реалност, ако идеализмът се смеси с разумен здравословен режим. Прекрасен период да се вслушаме в езика на тялото.

Венера – забави темпото, отпусни се край водата или в нея, уедини се и се наслаждавай на природата. Потърси храна за душата. Зависимите от стимуланти – шоколад, кафе, захар, храна и вещества извеждащи в разширено състояние на съзнанието, в този период може да злоупотребят. Или да се засили шопиг-манията и безразборните харчове и алчността.

Марс – прочистване на килера и поглед към духовното. Да забавим темпото и да отпуснем стегнатата мускулатура. Нептун учи, че може да не сме толкова напористи и импулсивни, когато искаме нещо. Той омекотява и възбужда интуицията да се синхронизира с действието. Предразполага да правим не само за лична изгода, а в името на по-висша, обществена цел…

Като например Изборите.

Защото от всеки един гласоподавател зависи бъдещото управление.

Но…Нептун е „измамникът“, който ни приласкава, да повярваме…понякога в неосъществими обещания. Особено, ако този който обещава има някоя от личните си планети от 22-26 градуса.

Периодът от 8 до 28 септември 2022г. се явява личен тест за готовността ни да се изправим пред собствените си илюзии, да повдигнем воала на заблудите, са махнем розовите очила и да направим собствения си избор.

Сподели ме...