Тайното съглашение (част 2)

И следвайки модните тенденции, често намятаме воала върху себе си, представяйки се за това което искаме да бъдем в очите на другите. Понякога е толкова често, че дори забравяме кои сме и започваме да се търсим навън.

Търсим своя Марс в лицето на принца и недоумяваме защо няма мъже като от приказките. Искаме Венера – най-красивата да падне в обятията ни, но се натъкваме на спящата принцеса.

А принцът и принцесата всъщност са бъдещите Крал и Кралица. И могат да станат такива, когато нямат потребност да търсят навън качествата, които сами са призвани да развият у себе си.

Познание закодирано в приказките, за да може да бъде предавано през поколенията, неподвластно на времето.

В рождената карта Венера показва какво харесваме и ценим, а Марс ни дава формула как да действаме, за да се свържем с най-ценното за нас, по най-бързия начин.

Кой е този начин?

За всеки е различен.

На база на хилядолетни наблюдения, астрологията прави статистика и свързва влиянието на планетите (в зависимост от разположението им) с промените в характера на хора и събития. Обособяват се цикли в живота на отделния индивид и епохи, отнасящи се до етноса.

Някога  нашите прародители са познавали до съвършенство движението на времето и е било достатъчно да вперят поглед в небето, за да разберат в коя ера и  цикъл се намират. Знаели са какви енергии доближават Земята и са имали достатъчно време да се подготвят за предстоящото. Защото това което се е „изписвало“ горе, се е появявало долу след точно определен период от време.

Всяка планета си има своя цикъл и той е свързан с различни принципи.

Марс и Венера са  като Пижо и Пенда.

В звездното пространство те се събират през около 333 дни. Гледано от нашата планета можем да наблюдаваме любовната прегръдка през 1 или 2 години, освен ако не са се скрили зад Слънцето (виж. първа част на „Тайното съглашение“).  А  като земляни сме най-близо до тази среща през близо 6,5 години. На 32-та година трите планети  – Земя, Марс и Венера се връщат почти в изходна позиция спрямо първоначалното си положение в звездното небе.

Развитието ни като човешки същества е в 6-7 годишни цикли. Проверяваме Любовта си на всяка 7-ма година, а на 32 се очаква да сме достатъчно зрели, за да влезем в „Христовата възраст“ и да заявим собствената си мисия. Едни изпреварват „заложените“ цикли,  други изостават. Всеки според това доколко добре използва даденото по време на раждане и дали е успял да се свърже със своя Пижо или Пенда вътре в себе си. Да „усуче“ в правилна спирала белия и червения конец, символизиращи мъжката и женската енергия, от която всички сме съставени и да фиксира крайчетата, за да запази съвършенството на целостта. 

Сега да си представим, че живеем на забързан каданс и можем да се придвижваме във времето.

Ако наблюдаваме от Земя, къде се намират Марс и Венера(стрелката сочи към съвпада им), ще ги виждаме като изгряваща  „Зорница“(зелена), залязваща „Вечерница“(синя) или скрити зад Слънцето (червена стрелка – опозиция).

В деня на срещата, поглеждайки слънчевата система отгоре, ще забележим, че Марс спрямо Слънцето се намира на едно и също място в трите години. Долната таблица обединява гледка от долу – от Земя (в редовете с дати и градуси) и поглед отгоре(графиките над датите).

При срещите преди, по време и след опозицията, ще забележим, че „влюбената двойка“  в период от 4 години се намира(гледано от Земя) на почти едно и също място първо като Зорница, след това е невидима и накрая като Вечерница. Разликата между разположението на Земя в зодиакалния кръг по време на първия и третия съвпад е около 90 градуса.

Сега да  превъртим лентата още 1,5 – 2 години напред и назад от тройката последователни съвпади. Забелязва се още една закономерност:

  • съвпада предшестващ тройката срещи, погледнат отгоре, отново ще насочи стрелката към същия градус на Марс, но Земя ще е по-напред в зодиака – или назад по часовниковата стрелка;
  • съвпада, следващ тройката се случва по траекторията на предишния (третия от тройката), само че вектора(стрелката) е насочен в обратна посока и малко по-назад по зодиакалното колело – или по часовниковата стрелка.
  • Последният съвпад за цикъла от 6,5 години задава мястото на Марс за следващите срещи (гледано от горе).

Това следващо място се намира на олколо 144 градуса по зодиака – или обратно на часовниковата стрелка. И точно там ще се намира Марс по време на срещите през следващите 5-6 години.

2021 година е последната в която Марс и Венера ще отдадат на Земя Лъвската енергия.

2015 и 2017 двойката е наблюдавана от Земя като Зорница. И както през пролетта поникват семената, така и този период подсказва върху какво да работим и кои стари плевели около новите листа да изтръгнем.

2019 – съвпада е бил невидим. Нещо тайно се е случило. Сякаш влюбените са на самотен остров и се наслаждават на топлината на лятото,  но и наблюдават развитието на реколтата. Ако са се появили вредители, може и да обезпаразитят и да обявят карантина. Резултата от тази среща ще усетим през лятото на 2021, когато влюбените излизат като Вечерница и е дошло време за жътва. Дали ще берем новите плодове или ще е буренясала нивата ни, зависи единствено и само от нас.

Огнената енергия на Лъва ни кара да захвърлим егото си в пламъците, за да освободим творческата муза, която създава ново енергийно поле около нас. Това поле ни „повдига“ над старото ежедневие и възбужда у нас нова вибрация, различна от тази, която привлича вредителите. И ако сме с отворено съзнание за случващото се около нас, ще успеем безболезнено да се подготвим за следващия цикъл.

Следващия цикъл ще се развива на сцената на Стрелец между 2022 и 2027година. Отново в стихията на огъня, но този път в по-висшата му октава – превръщането на творчеството в познание и изграждане на нова философия.

Така изглеждат общите тенденции, заложени от двойката Марс и Венера върху които всеки с дадените му по рождение мъжко и женско, червено и бяло, може да действа, според това какво наистина му харесва.

А двете най-близки до Земята планети ще направят общо пет такива спирки или ще застанат 5 пъти на една линия със Слънце и Земя, преди да се върнат в началната точка. Ееех… почти начална.

В следващата част 3 ще разгледам Христовата възраст…

Сподели ме...