Тайното съглашение (част 3)

Христовата възраст обикновено свързваме с разпъването на кръста. Онази хоризонтална и вертикална летва, която сковаваме приживе, за да окачим в сюблимен момент от живота си разголената Душа. Душата, която копнее за своята идентичност, а ние в съюз със заобикалящата реалност обличаме в чужди вярвания.

Раждаме се с бяло платно върху което да пишем собствения си сценарий. Разполагаме с „инструменти“ под формата на планети, разположени в конфигурация от знаци, домове и аспекти. И ако можем да ги интерпретираме, се сдобиваме с верен съюзник по пътя към целта на живота.

Двете най-близки до Земята планети, които чрез магнитното си поле оказват най-силно влияние върху нас са Венера и Марс. И както естествения ни спътник Луна, въздейства на прилива и отлива на световния океан, така и другите обекти от слънчевата система се съприкосновяват по невидим начин с  човешките ни тела и психика.

Венера в астрологията е свързана с това което ценим и обичаме, а Марс ни показва как да действаме, за да го постигнем. А в комбинация с планетата на която живеем образуват цикли от по 6,5 години, в които се случва съзряването.

 

Защо когато започнем 33-тата година се казва, че сме навлезли в Христовата възраст?

Защото трите планети са обиколили зодиака, и са застанали в първоначалното си положение една спрямо друга. И през това време са „нарисували“ една петолъчна звезда в небето.

 

На пет места  Венера и Марс са „заченали“ в съзвездието, в което са се намирали и са изпратили посланието си към Земята, „ползвайки“ Слънцето като трамплин. 

На всеки 6,5 години застават на една линия и ние съзряваме – физически, емоционално, сексуално, мисловно и вербално.  И ако тези фази от нашето развитие са преминали по най-прекия път на изначалния ни план, имаме прекрасната възможност да се запитаме за смисъла на живота. Да съблечем чуждите вярвания, да увиснем на кръста и смирено да покажем истинската си същност, без страх, че ще бъдем заплюти. А после преобразени да възкръснем за следващия 32 годишен цикъл, в който срещите между Марс и Венера ще се изместят с няколко градуса спрямо правата линия, която свързва двойката със Слънце и Земя.

В един 300 – годишен период се наблюдава първо изместване на съвпадите с по няколко градуса по посока на зодиака и второ изместването им спрямо Слънцето/Земята. В средата и края на периода трите планети и Слънцето се нареждат в една линия, правейки тези години специални.

В астрологията съвпада се тълкува като начало на цикъл(като новолуние), а опозицията е времето, в което се виждат плодовете(подобно на пълнолуние).

И ако изследваме по-обстойно небето позовавайки се на астрономически наблюдения ще установим тези специални години.

1860 година е била точното начало на цикъла. Земята е била в точен съвпад с Марс и Венера и най-близо до тях.

2006 точната среда на цикъла. Слънце Марс и Венера са били в точен съвпад и на 180 градуса от Земята

Засятото през 1860  е видно през 2006.

Живеем в изключително интересно време и имаме възможност да съберем плодовете, чиито семена са засети в края на турското робство. Семената на свободната воля, която дава първите плодове през 2006г. и възбужда съзнанието да изтръска оковите. Поставя на пиедестал новите ценности, за които нашите революционери са копнели. Дали са знаели, че времето ще дойде след 146 години или по предположенията за прераждането тяхното ДНК тече във вените на наши съграждани, науката още мълчи.

Христовия цикъл преди и след 2006 година е свързан с тези около 1860 година. Всяко нещо се случва когато му дойде времето.

Сега разполагаме с времето. Остава да разголим душите си и да признаем пред себе си какво харесваме и обичаме. След което да облечем истинската си същност и да излезем да гласуваме, всеки според собственото си вътрешно усещане за правда, която ще го направи свободен от чуждите вярвания. Отговорността изисква действия и съпричастност, за да не се сърдим, че после някой друг решава вместо нас.

И като граждани на България да отдадем почит на тези които са жертвали животите и удобството си, за да ни има в сега.

Послеслов:

Картината от началото на статията показва как Венера, Земя Марс и Слънце се конфигурират във времето, а статията само повдига воала на тази забулена в мистерия картина.

Повече подробности, подкрепени с факти съм споделила в седмата си книга „Забраненият календар“, която е заявила времето си на раждане през есента на 2021 година.

Сподели ме...