1444 Огледалото 2020 (продължение)

В предишната статия надигнах воала на огледалния съвпад между Сатурн и Юпитер през 2020г.

Тук ще разгледам тенденциите, които следват съвпадите през двете години, от астрологична гледна точка.

Картите на небето са направени с астрологична програма ZET 7, използвайки сидералния зодиак (с отчитане на прецесията)

астрологична карта на точния съвпад между Юпитер и Сатурн през 2020г.

Темите с  които „витлеемската звезда“  грундира платното, върху което ще „рисуваме“ през периода 2020 – 2040г.

Слънчевото затъмнение, предшестващо точния съвпад между Юпитер и Сатурн на 21 декември 2020г., задава фона на предстоящия 20 годишния цикъл –  трансформация по отношение на идентичността и призванието. Осъзнаване на дълбочината на емоциите, натъпкани у нас, свързани с неосъществени кариерни копнежи. Желание да работим за удоволствие и  превръщане на хобито в дейност, носеща освен емоционална, също и финансова наслада. Промяна в отношението ни към децата и пренебрегнатите желания на вътрешното дете, което всеки от нас „носи в себе си“. И не на последно място  – влюбването в това, което сме и запалване на вътрешната искра.

Новият начин на мислене, от който вече имаме нужда, ще търси разширение отвъд познатото. И хванал в ръката си Слънцето като прожектор, ще се интересува да освети скритата информация, за да изгради бъдеща философия.

Философия за структуриране на ежедневието, мисълта за здравето и служенето на обществото, с цел залагане на иновативни подходи за развитие на държавната политика. Бъдещите успешни управници, ще бъдат тези, които са претърпели дълбока личностна трансформация и са станали отговорни към собствената си мисия. Тези, които много добре познават ползите и недостатъците на тоталитаризма и са достатъчно широко скроени, за да не позволят отново да бъде наложена старата система.

Ще ни харесва да сме по-интуитивни, за да надушваме гнилостните процеси и ще имаме нужда да се сливаме с нетрадиционните прозрения, витаещи около нас. Границите на несъзнаваното ще бъдат размити, което ни дава възможност да разширим съзнанието си до неподозирани предели. А за постигане на желаното през следващия 20- годишен период, ще е необходимо да действаме внезапно,  когато емоцията е най-силна, но само след много добре обмислен и стратегически подготвен план. Последното ме връща през времето и пространството във Велика България и довява усещане за принадлежност.

И в този смисъл емоционалната интелигентност ще стане следващия най-ценен ресурс.

Сега да се върнем 576 години назад и да погледнем тенденциите, които тогавашния съвпад между Юпитер и Сатурн са заложили.

астрологична карта на съвпада между Юпитер и Сатурн през 1444г.

Водещата тема  – събуждане на дълбоки страхове предавани от поколение на поколение, свързани с властта, манипулацията, контрола и загубата на собствена идентичност. Размиване на границите на собствената ценностна система и сляпо предоверяване на чужди управници, които имат за цел завладяване на енергийния ни и материален ресурс. Внезапното осъзнаване, след саможертвата на нос Калиакра, възбужда огнения темперамент и мислене, на заспалия български ген. Но въпреки желанието, действията са с тенденция да се забавят и да изпускат подходящото време, заради витаещият във въздуха страх с липса на форма.  Поради невъзможност за изграждане на стратегия за бързо справяне с  робското положение, последва капсулиране на емоциите в енергийни конструкции и предаването им по ДНК на следващите поколения.

Картата на съвпада от 1444г. дава подсказка за излизане от шоковото състояние, а именно чрез връщане и намиране на първопричината, довела до поредицата от забрава и робства. И тази причина е уместно да се открие в началната фаза на цикъла между Земята и съвпадите на Сатурн с Юпитер, което е в периода 908 -1007г (защо точно този период, ще отговоря в следваща публикация).

А какво се е случило около тези години?

Златен век на българската книжовност и култура, а от там и разцвет на България.

 След което гонението на богомилите.

Възхода на Българската държава не е бил удобен за някой. И точно този „някой“ много добре познава  цикличността на календара, използвайки го за немирни цели. И знае кога да манипулира чрез събуждане на страха, за да приспи величието на изначалния ген.

Интересно е защо историята мълчи за това кой и по какъв начин се е сдобил с тази реликва (за движението на времето), принадлежаща на България и къде се намира оригинала в момента?

В картата от 1444г. има една интересна планетарна конфигурация, наричана „пръст на съдбата“. И този пръст сочи към мястото на което се намира съвпада през 2020г. Възможност за духовно развитие, след много промени.

И ако наложим двете карти една върху друга ще забелжим

съвпадите на Сатурн и Юпитер през 1444г. и 2020г., наложени една върху друга

Еднакво е разположението на нодалната ос (северен-южен възел), по която се случват затъмненията в двете години. Също и разположението на домовете.

Огледални са съвпадите и разположението на висшите планети (Плутон и Нептун)

Ако през 1444г темата е била осъзнаване на първопричината за положението и слизане в царството на Плутон за дълбок катарзис, то през 2020-та  – излизане от подземното царство и залагане на новата конструкция за служене на обществото.

Също като Кора, която била обладана от Хадес, заради наивността и младежкия плам. Но поради невъзможността дълго време да излезе на горната земя, се научила на търпение, такт и правилно отношение към манипулативния и властолюбив пазител на несметните земни ресурси.

Що се отнася до Прометей, който през 1444г. е можел само да раздухва искри и да разпалва егото, по време на съвпада на Юпитер със Сатурн през 2020г., донася олимпийския огън и го поставя в най-високата точка на картата, за следващите 20 години.

Какво означава всичко това?

Че е дошло време да изтръскаме от крайниците си оковите, които отдавна са отключени, но поради страх от промяна на робския си начин на мислене, все още стоим застинали на скалата.

Количествените натрупвания започват от индивидуалната промяна на съзнанието, за да доведат до качествени резултати в обществен план.

Автор

© Магдалена Зер

(Магдaлена Цветанова Попова)

Статията е предмет на авторско право и може да бъде споделяна/ използвана(цялата или части от нея) с упоменаването на автора и препращане към сайта www.astro-zadvoala.com

Сподели ме...